Дрехи според фигурата

Суетата, казват, че е Жена, дали защото произхожда от женския род, или защото е вродено качество на нежните половинки, не е много известно. Едно, обаче е сигурно, а то е свързано с все по-налагащата се нужда съвременната дама да е модерна, красива, активна, социална и богата. Е, ако последното не е при всички, то поне всяка дама се стреми и тайничко мечтае за подобна сила и власт.

За да сме от полза на динамичната дама избрахме няколко съществени въпроса, около избора на дрехи според фигурата, защото знаем, че колкото и финансова възможност да имаш, ако нямаш усет в подбора на облекла, съчетанията на цветове и аранжирането на материи, то и с най-луксозната дреха или най-скъпите накити може да изглеждаш и да се чувстваш неловко и не на място. Последното с най-голяма сила, ако се явиш на мероприятие, за което съвсем не си съчетала стила в облекло с повода, на който си поканена.

Според специалистите, женското тяло се разделя основно на 4 типа. Каква асоциация прави вашата форма и как да подберете правилната дреха за лятото, което да си кажем е така ограничаващо на моменти, а в други така „разголващо“.

Какво е твоето, узнай и избери правилните дрехи:

Крушовидна форма на тялото – важното за тази форма е да подчертаете талията. Фигурата има масивна долна част, за сметка на изтънчената горна част. Специалистите съветват пищните бедра и ханша да са маскирани, а това може да стане реалност с рокля в А-силует, леки разкроения или деним с по-широк крачол. Добре е да аранжирате с колан, който да балансира формата на тялото.
Тяло като грах – всъщност това са дамите наричани „миньончета“. За тях допълнителното издължаване е задължително. Те не са много високи, нито много слаби, но трябва да избират дрехи, които да ги правят високи. Такива облекла са тесни дънки, туника, дълга рокля и т.н.
Бананов силует – за дамите с подобно телосложение формите липсват и тогава е важно допълнително придаване на обем. Блузи с буфан, рокли тип балон, панталони свободни около бедрата и тесни по глезена да най-добри.
Ябълковидна форма – тези дами са по-силно развити в горната част на гръден кош и рамена. Добре е да издължат краката, като ги покажат, визират на тях. По-едрата част нагоре се маскира добре с по-широки блузи, рокли, е различна талия, може и по-ниска или по-висока.
Запомни, че удобната и добре подбрана дреха може да стои перфектно, но ако не е с усет сложена, може да те накара да мечтаеш „земята да се отвори и да те погълне“. От теб зависи!